Zomergemijmer

Zo aan het eind van augustus kijk ik met plezier teug naar de zomer tot nu toe. Voor mij zijn de zomermaanden waarin veel cliënten op vakantie gaan en ikzelf ook wat korte vakanties heb gehad, toch ook een periode van:
Bezinning, de zintuigen en zin in van alles en niks.

Ik vind het werken in deze zomermaanden extra fijn
, net zoals ik de vrijdag altijd een hele fijne dag vind om te werken. Iedereen, inclusief mezelf, lijkt in een zachter gemoed met iets meer een lay-back houding. Werken met een beetje een vakantiegevoel, zoiets. Soms is zeggen wat je voelt en werkelijk bedoelt best lastig. Ik heb een spreuk van Toon Hermans in mijn behandelkamer hangen: ‘Ik word er wel eens mismoedig van dat, wat ik voel, niet zeggen kan’.

Daar waar het andere jaren wel eens rustiger was in de zomermaanden heb ik dit keer juist veel nieuwe aanmeldingen gehad, wat altijd fijn is, temeer omdat ze vanuit allerlei verschillende hoeken kwamen.

Naast het werken waren er ook veel mijmermomenten:
Zittend in mijn zitzak op het balkon, hangend in de hangmat, lopend langs de zee met mijn voeten in het water. Ik kijk dan terug naar wat het werkjaar tot nu gebracht heeft en waar ik tevreden mee ben, wat anders en of beter kan en waar ik me de komende tijd op ga richten.

Om met dat laatste te beginnen:
– Meer actief zijn in de sociale media en onderzoeken of het mij past en energie gaat geven en wat het mijn praktijk kan brengen. Ik geef mezelf tot de kerst en ga dan evalueren.
– Ook ga ik me meer bekwamen in de EMDR, waar ik in dit voorjaar een 4-daagse scholing in heb gevolgd. Door er meer mee te oefen in mijn oefengroep, er over te praten en uit te wisselen hoop ik me dit eigen te maken op een manier die van toegevoegde waarde is voor mijn werk als haptotherapeut.

Waar ik tevreden over was en ook na de zomer mee door ga:

* De workshop voor ‘oud’-cliënten; ‘Het voelen voeden’. Ik ben daar in september 2013 mee begonnen en heb zelf oud-cliënten uitgenodigd om hier aan deel te nemen. Het betreft groepjes van 4 a 5 cliënten die met elkaar op een relaxte en ongedwongen manier stil staan bij: Wat beleef ik, waar voel ik dat in mijn lijf, wat vertelt me dat en wat moet ik er mee. Daar waar dat wenselijk is kan er wat over gedeeld worden maar dat hoeft niet (het is geen praat- of therapiegroep).
Diegene die dit leest en eerder bij mij therapie heeft gehad en interesse heeft kan zich bij mij melden. Wees welkom!

* Zelf mijn website bijwerken en bijhouden en dus zo nu en dan bloggen. Tot nu toe stel ik het wel eens uit en kom ik obstakels tegen in de uitvoering. Ik ben nu eenmaal niet van de computergeneratie en heb van mijn moeder wel wat ‘apparatenangst’ mee gekregen… maar ik wil het de komende tijd vaker doen waardoor het makkelijker gaat worden.

* Blijven acquireren. Ik kwam er met ‘mijn’ coach achter dat ik iemand ben die plezier heeft in contact maken, nieuwe ontmoetingen aangaan en graag met andere hulpverleners over mijn vak praat. Het houdt me zelf scherp en fris.

En als laatste, wat beter kan:
Minder vaak mijn mail bekijken en beantwoorden.
Timemanagement.

Bij dit alles laat ik me leiden door hoe het voelt en gebruik ik mijn gezonde verstand waardoor ik goed kan bepalen of het mij en mijn praktijk werkelijk past en goed doet.