Mijn specialisaties

In de loop van de jaren heb ik heel veel verschillende cliënten gezien met uiteenlopende kwesties, problemen en onverwerkte trauma’s. Het viel me op dat er onder deze diversiteit vaak een grote gemene deler schuil gaat: een sterk aanwezige innerlijke criticus, waardoor een negatief zelfbeeld ontstaan is en er vaak te weinig vertrouwen in een ander en/of in zichzelf aanwezig is.

Ik zag terugkerende gedragspatronen van vermijdend, aanpassend gedrag, van maskeren en mooi weer spelen. Waarbij eigenheid en autonomie en daarmee de identiteitsontwikkeling verstoord is geraakt.

Door dit alles hebben veel van de cliënten die ik zie te weinig geleerd goed voor zichzelf te zorgen en is de zelfliefde in het gedrang gekomen.

Daarom ben ik me nog meer gaan verdiepen in innerlijk kind werk, door er nog meer over te lezen, over bijvoorbeeld Patronen doorbreken en diverse nascholingen te volgen, zoals de opleiding ‘Voice Dialogue’ en Systemisch werk.

Ik heb een aantal jaren geleden de opleiding ‘compassie en zelfliefde voor hulpverleners’ gevolgd en dat gaf nog meer inzichten en tools om mijn cliënten hierin bij te staan.

In 2007 deed ik de vervolgopleiding ‘Haptotherapie en Relatieproblematiek’ op de Academie voor Haptonomie en ben hier later ook zelf les gaan geven.

Ik werk intensief samen met seksuologen en collega’s met ook deze specialiteit.

Ik heb jarenlang deelgenomen aan het multidisciplinaire behandelteam van het AMC waaraan ook hoogleraar seksuologie en psycholoog Ellen Laan deelneemt. Daarnaast geef ik les op de Academie voor Haptonomie in dit onderwerp. Ik volg nog altijd scholingen op dit gebied en neem elk jaar deel aan het congres van de NvvS ( Nederlandse vereniging van Seksuologen).

Last but not least: In mijn persoonlijke leven en ontwikkeling zijn dit ook de speerpunten geweest waar ik mee gestruggeld heb en waarin ik gegroeid ben.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met mij op.

identiteit-zelfliefde-relaties-intimiteit-seksualiteit

Mijn specialisaties:

Identiteit en Zelfliefde

Relaties in liefde

Intimiteit en Seksualiteit

Ik stuitte na wat speurwerk op internet op jouw site en vond wat ik zocht, een haptotherapeut die vertrouwen uitstraalt en ook bekend is met andere stromingen en specialisaties. Je hebt me verrast met je veelzijdigheid.