Persoonlijke sessies 1 op 1

Systemisch werk gaat over welke invloed het gezin van herkomst en de generaties eraan voorafgaand hebben op jouw leven. Hoe het gezin waarin je geboren bent en bent grootgebracht je vormt en je persoonlijke ontwikkeling beïnvloedt.

Opgedane trauma’s die niet verwerkt of aangegaan zijn door je vader, moeder, oma of wie dan ook, kunnen op jou overgedragen worden.

  • Dit kan overdreven loyaliteitsgevoelens of emotionele verstrikkingen geven.
  • Je kunt je plek niet innemen omdat je op een andere plek terecht kwam: het tweede kind heeft bijvoorbeeld de plek van het oudste kind ingenomen.
  • Je trekt (onbewust) het lot van je ouders of voorouders aan en hebt hiervan teveel overgenomen.

In onze 1 op 1 sessies zal ik verschillende interventies gebruiken om dit inzichtelijk te maken. Alsof je inplugt op een veld ‘van ooit’ en informatie ophaalt die op een andere manier niet eerder naar boven is gekomen of ondersteunt wat al werd vermoed. We zullen, als dat nodig is, deze toegeëigende gevoelens en krachten van het ‘systeem van ooit’ dan ook weer teruggeven naar waar ze thuishoren.

De weg vrij maken om jouw pad te gaan en het lot en doel van jouw eigen leven vol te nemen.

We doen dit via deelopstellingen met vloerankers (dit kunnen A4-tjes zijn, placemats, hoepels of stoelen) die onderdelen van ‘het systeem van ooit’ representeren. Daarnaast maak ik gebruik van een tafelopstelling. Hiervoor gebruiken we voorwerpen zoals stenen, poppetjes of figuurtjes.

Meer weten?

Ik vertel je er graag meer over. Neem vrijblijvend contact met mij op.

systemisch-werk-gertrud-van-beekveld-amsterdam

Mijn Systemisch werk

  • Persoonlijk 1 op 1

Het was zo confronterend maar ook zeer helpend om mijn hele gezin van herkomst in de kamer te zien liggen via vloerankers (kussens, placemats, enc) omdat daarin zo duidelijk naar voren kwam hoe het allemaal door elkaar heen lag en ik geen plek had in dit grote gezien. Ik was namelijk vergeten mezelf neer te leggen!

Ik heb met Gertrud mijn verschillende dominate subpersonen in de kamer een plek gegeven en zij is met ze in gesprek gegaan. Zo leerde ik mijn eigen te aanwezige criteria leren kennen en wat voor ondermijnende invloed die hebben op mijn gevoelige kant.