Voluit Leven

van inhouden naar tevoorschijn komen – 7 april 2024

Je verlangt ernaar om voluit te gaan leven en jezelf eindelijk helemaal te laten zien. En toch houd je jezelf nog regelmatig in, omdat je de afwijzing zo goed kent. Want het gevoel van te veel zijn ken jij als geen ander.

Maar al te vaak heb je gehoord dat je te snel, te aanwezig, te energiek, te behoeftig of juist te krachtig bent…..en dus houd je je maar in. Pas je aan, trek je terug of ga je hard je best doen om de verbinding met de ander te behouden.

Ondertussen loop je rond met een sluimerend gevoel van ontevredenheid. Ergens ben je gaan geloven dat het aan jou ligt; jij zult inderdaad wel te heftig, te moeilijk, te lastig zijn…..

Au.

En omdat je weet dat je meer in je mars hebt en er meer uit het leven te halen valt, ben je ook nog eens teleurgesteld in jezelf. Want je weet het allemaal wel, dus waarom doe je het niet gewoon?

Het ligt niet aan jou

Stel nou dat JIJ niet te veel bent, maar gewoon intens? En dat de mensen om je heen zich daar geen raad mee weten. Want hoe vaak heb jij niet gehoord dat je moet dimmen, even rustig moet doen, de ander ruimte moet geven…?

Vaak als jij kwam met je vuur, je passie en je enthousiasme werd je afgewezen. De ander raakte geïrriteerd, had een oordeel of ging uit verbinding – en dus besloot jij (onbewust) om het of dan maar alleen te doen, of je vooral te gaan richten op de ander.

Ooit was dit een helpende bescherming, maar nu zit het je in de weg. Want beide manieren zijn niet alleen vermoeiend maar zorgen er ook voor dat je weggaat bij jezelf en wat JIJ ten diepste nodig hebt.

Je hoeft het niet alleen te doen

Hoe zou het voor je zijn als je een warm welkom zou ervaren op jouw levendigheid en je vuur? Stel je eens voor dat je geen afwijzing maar enthousiasme en aanmoediging zou ontvangen op het moment dat jij komt met jouw verlangens. En dat je wordt uitgenodigd om jezelf te laten horen en zien, met alles wat er op dat moment in je leeft.

Misschien denk je nu: “eh….best eng”. Of: “hoe dan?”

En dat snappen we. Precies daarom is deze dag. Want het is niet te doen om in je eentje dit soort diepe patronen te veranderen – hoe graag je dat misschien ook wilt. Zonder een echte, belichaamde ervaring van welkom zijn kan ons brein namelijk niet ontdekken hoe dat is. Laat staan erop leren vertrouwen.

Daarom kun je zoveel zelfhulpboeken lezen als je wilt en werkt praattherapie ook maar tot op zeker hoogte. Want pas als je lijf mee gaat doen en er heel specifiek op dit thema wordt gewerkt, kan je zenuwstelsel die nieuwe ervaring werkelijk integreren. En dat kun je per definitie niet voor jezelf doen: we hebben elkaar nodig als het gaat over het helen van relationele wonden.

Wat we gaan doen

Als je ‘ja’ zegt tegen deze dag, dan ga je ontdekken hoe het is als je in een veilige bedding werkelijk tevoorschijn komt. Samen met maximaal vijftien andere vrouwen krijg je de uitnodiging om niet in te binden maar uit te pakken.

Tijdens deze workshop krijg je meer inzicht in jouw grootste obstakel als het gaat over het leven van je verlangen. Maar belangrijker nog: in deze vrije speelruimte word je begeleid om je beschermingsmechanismen te doorbreken en nieuw gedrag uit te proberen. En dit alles doe je samen met ‘soortgenoten’, die niet schrikken van jouw energie maar je aanmoedigen en verwelkomen. Wat dat brengt, is een onbetaalbare ervaring van hoe het voelt als jouw vuur helemaal mag stromen, ook -juist- in het contact met een ander.

We gaan je een aantal dingen uitleggen maar het merendeel van deze dag zal bestaan uit ervaringsgerichte oefeningen. Daarbij kun je denken aan werkvormen zoals inquiry, emotioneel lichaamswerk en deelopstellingen. Vanuit onze persoonlijke en professionele ervaring zijn we er namelijk van overtuigd, dat zowel het hoofd als het hart ertoe doen. En dat echte verandering pas plaatsvindt als je iets ‘aan den lijve’ ervaart.

Na deze workshop:

  • weet je precies wat jou in de weg staat om voluit te leven;
  • heb je ervaren hoe het voelt om ergens helemaal welkom te zijn met alles wat je in je hebt;
  • weet je wat je kunt doen om je energie weer vrijelijk te laten stromen,
  • en heb je een praktische oefening in handen om daar zelf mee verder te gaan.

Voel je een ‘ja’? Lees dan vooral verder.

Over ons

Selena van ApeldoornSelena van Apeldoorn

Selena heeft al 14 jaar een praktijk als lichaamsgericht therapeut, gericht op sterke, slimme vrouwen die de wens hebben om voluit te leven. Als begeleider is ze direct en eerlijk. Ze kan je helder uitleggen hoe de vork in de steel zit om je daarna met humor en warmte terug naar je gevoel te brengen. Naast individuele sessies leidt Selena diverse verdiepingsgroepen en geeft ze trainingen en workshops. Haar podcast ‘Van hoofd naar hart’ is o.a. op Spotify te beluisteren.

Gertrud van BeekveldGertrud van Beekveld

Gertrud heeft al 24 jaar een praktijk als haptotherapeut, met specialisaties in zelfliefde, intimiteit en seksualiteit. Als scherpe waarnemer dringt Gertrud snel tot de kern door. Mensen voelen zich bij haar gauw vertrouwd. Hierdoor ontstaat ook ruimte voor verscholen verhalen, die verteld en gevoeld willen worden. Naast 1 op 1 sessies geeft ze relatietherapie en trainingen en werkt ze als docent bij het Instituut voor Psychosomatische Therapie, voor de lessen ‘Lichaam in Contact’.

Beluister de podcast over onze eigen ervaring

Samen namen wij een inspirerende podcast aflevering op die gaat over ons eigen pad als ‘vurige vrouwen’ en hoe ook wij geworsteld hebben met tevoorschijn komen en om ‘vol te gaan staan’. Maar bovenal hoor je in deze aflevering van Selena’s podcast ‘Van Hoofd naar Hart’ op Spotify hoe heerlijk het is als dat lukt!

Praktische informatie

  • De workshop Voluit leven is op zondag 7 april van 10:00 tot 16:30 in de grote zaal van de Roos in Amsterdam.
  • Voor koffie en thee met wat lekkers wordt gezorgd.
  • De lunch is niet inbegrepen. Hiervoor kun je terecht in het Theehuis van de Roos maar mag je ook zelf meenemen.
  • De kosten zijn 220 euro voor deze dag. Afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering bestaat de mogelijkheid om dit bedrag gedeeltelijk vergoed te krijgen.

Aanmelden

Bonus: Als voorbereiding voor de workshop krijg je na je aanmelding een ingesproken visualisatie oefening opgestuurd. Hierin word je uitgenodigd om alvast een stapje in de toekomst te zetten en te gaan voelen hoe het is als jij helemaal in je eigen levensenergie gaat staan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

voluit-leven-workshop-amsterdam

Waar en wanneer is deze workshop?

Zondag 7 april van 10.00 tot 16.30

Locatie: de Roos (grote zaal)
P.C. Hooftstraat 183, Amsterdam

Centrum-De-Roos-in-Amsterdam