Blog: Dansen met het leven.

Dit blog wat schreef ik voor het maandelijkse magazine van Noord Straalt. Het thema van dit magazine was ‘Dansen met het leven’. Ik heb dit gecombineerd met ‘de dag van de stralende beroepen ‘, dat ook in die maand viel (8 nov).

Dansen met het leven.
Toen ik dit thema las ging ik gelijk glimlachen van binnen en ging het áán in mij. Het spreekt me zo aan omdat ik van nature levendig ben en van bewegen houd en daarin is dansen mijn favoriet. Het maakt me blij, vrij, soepel van lijf en geest en geeft contact en verbinding met mezelf en anderen.

Tegelijk hoor ik in deze zin ook, ‘flirten met het leven, het leven van de lichte kant bekijken, aan de zwier gaan met dat wat zich aandient’.

Als ik kijk naar de pijlers waar ik de laatste jaren graag mee werk dan komen die hier alle drie in terug: nl: er is identiteit en zelfliefde nodig om te durven dansen, het verhoogt de intimiteit met jezelf en de ander en het doet je seksuele energie stromen.

Om goed te kunnen dansen met het leven is het m.i. handig als je de donkere kanten erbij leert nemen. Ik kom uit een gezin waar de donkere kanten van het leven verhuld werden, ‘doe maar gezellig, leuk, aardig en help je medemens’. In de loop van mijn persoonlijke ontwikkelpad leer ik steeds meer om de polariteiten in mij samen te laten gaan. Licht en donker, rust en bewegen, oppervlakkigheid en diepgang. Hierdoor wordt het leven inderdaad meer als een dans. Dan val ik samen met hoe ik bedoeld ben. Dat doet mij stralen. En hoe leuk is het dan om te lezen dat het op 8 november de dag van de stralende beroepen is.

Als haptotherapeut raak ik mensen letterlijk en figuurlijk aan. Waardoor zij de weg terug naar hun authentieke, mooie ik vinden zij meer gaan stralen van binnenuit. Ik werd laatst door de voetzoolreflextherapeut, waar ik al een poos met regelmaat bij op de bank lig, gekarakteriseerd als lichtbrenger. En in een hele mooie nascholing van het LTC werd mijn kwaliteit als enthousiasmeerder benoemd. Soms zeggen cliënten mij, als ik met ze in de aanraking gewerkt heb, ‘het lijkt wel of ik ingestraald ben met je aandacht en affectie’. Dus ik geloof wel dat ik mezelf mag scharen onder de stralende beroepen. In combinatie met het Systemisch gedachtegoed, het Innerlijk-kind-werk en Voice Dialoque heb ik prachtig werk en dans ik door.