De workshop ‘Voluit Leven’ was een gouden greep, lees hier mijn verslag.

Vrij zijn in voluit leven,
is onder meer durven ergens voor te gaan en te botsen.

Ik wil je meenemen in het maakproces en het debuut van onze workshop ‘Voluit Leven’, die op 7 april voor het eerst het licht zag.

Ik was gast in de podcastserie; ‘van Hoofd naar Hart’, van Selena van Apeldoorn.
Tijdens dit gesprek, wat vooral over mijn specialisaties, zelfliefde, intimiteit en seksualiteit ging, kwamen we in een zee van herkenning, diepgang en bruisende golven terecht.
Het was moeiteloos en voelde zo weldadig, dat we onszelf na de opname bijna tegelijk ‘wouw’ hoorde zeggen.

Deze podcast werd zo goed ontvangen en riep veel herkenning op bij luisteraars, dat we werden gesterkt in ons gevoel, dat deze thematiek potentie heeft.

‘Lieverd’ zei Selena, zij heeft de gave om je snel in haar hart te sluiten, ‘ik denk dat we hier iets te pakken hebben, de vonken spatten ervan af. Ik zou graag met jou kijken of we een vervolg kunnen gaan maken, bijvoorbeeld een training of een workshop.’

Ik voelde een vette JA van binnen en dus gingen we hierop broeden en brainstormen.
Beide geneigd om hard van stapel te lopen én door ervaring wijzer geworden, leek het ons goed om met 1 dag te beginnen en te voelen hoe onze samenwerking zou verlopen. We waren het al snel eens over de kern van onze workshop:

Het moest gaan over sterke vrouwen, levendigheid, passie en potentie. Je niet meer inhouden maar vol leven.

En dat het voor diegene bedoelt is die daar een diepe wond van afwijzing op hebben zitten, of diegene die van jongs af aan vanuit angst voor afwijzing of uit de kudde gegooid te worden, zich zijn gaan aanpassen en om een stukje van zichzelf heen zijn gaan leven.

Zo kreeg de workshop steeds meer vorm en body, kwam er een datum en een goede, uitnodigende wervingstekst.

In onze samenwerking kwamen we onszelf tegen in oude stukken van au en bang, precies op de thema’s waar onze workshop over gaat.

We konden dit benoemen en vrij rustig uitpluizen wat hier bij ons geraakt werd. Bij mij kwam de neiging voorbij om bij een stevige mening van de ander of verschillen in visies, me aan te passen en dat vervolgens op de ander te projecteren. En Selena kwam het tegen dat ze afwijzing kreeg op haar stevige en vurige energie. Dit ‘aankijken’ en doorgronden was confronterend en vooral ook helend.
En hoe geinig dat wij de belichaming van onze doelgroep blijken te zijn! Dat verzin je toch niet én is eigenlijk ook heel logisch, want we nemen immers onszelf mee.

We kregen onderweg steeds meer lol in de samenwerking en voelden beiden dat we een heel mooi en waardevol product aan het creëren waren. Zodat de zin om hem te geven steeds meer toenam en de aanmeldingen binnen stroomden.

We hebben bij aanvang van de workshop onze drive en het bovenstaand proces gedeeld: wat een gouden greep bleek voor een prachtige dag.
De intentie en hoop die we hadden in het waarom van deze workshop, was er een van niet meer inhouden maar durven om maximaal tevoorschijn te komen met je verlangens en je kwaliteiten. Ons aanbod was daarop afgestemd en de opbouw van de dag zodanig dat die een uitnodigende en aanmoedigende bedding bleek te zijn.

Hoe fijn dat het ook zo uitpakte:

We zaten daar met zijn allen zo op onze plek, waardoor we hele tevreden deelnemers hadden en wij zelf ook hebben kunnen stralen, spelen en in onze eigen kracht konden staan!

We kregen terug:

  • Dat we een veld van liefde wisten neer te zetten waarin eenieder met haar verlangen en kwetsbaarheden kon komen.
  • Dat er tegelijk zoveel herkenning was in elkaars verlangens en kwaliteiten maar ook dat men veel ruimte ervaren had om verschillend te mogen zijn.
  • Dat we voorbij de verhalen gingen en vooral focusten op het nu en wat daarin aandacht vraagt.
  • Dat Selena en ik elkaar fantastisch aanvulden in onze kwaliteiten.
  • Dat de kwetsbaarheid en transparantie die we hadden gedeeld over onze samenwerking, als bemoedigend ervaren werd om daar zelf ook in tevoorschijn te durven komen.
  • Dat de dag als vanzelf ging en het ook voor ons nauwelijks als werk voelde.

Wij, lange tijd wars van meidengedoe en ‘wijvengekijf’, hadden nooit kunnen voorspellen dat we een vrouwengroep zouden begeleiden. Maar door ons eigen groeiproces en onze opleidingen, hebben we inmiddels de kennis en ervaring dat je als vrouw, in de bedding van vrouwenenergie, met een welgemeend welkom en de nodige bevestiging, kunt helen en kunt leren om je te verbinden met degene die je zelf ten diepste bent.

Hoe mooi dat wij dat op onze beurt weer door mogen geven.

We hebben besloten de workshop vaker te gaan geven.
Nieuwe datum workshop is zondag 29 september in Leiden

Daarnaast gaan we een vervolg maken; een retraite van 2 dagen.
En de datum van de retraite is 29 en 30 november, ‘op een plek onder de bomen’, met overnachting.